Fulltextové vyhledávání

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Co očekávat od vinylové podlahy? Jaké má výhody a nevýhody?

Co očekávat od vinylové podlahy? Jaké má výhody a nevýhody?



Vinylové podlahy jsou velkým trendem. Hodí se jak pro celoplošné lepení, tak pro volnou pokládku. Zvažujete pořízení vinylové podlahy do interiéru? Jaké jsou její výhody a nevýhody?

Co je to vinylová podlaha?

Vinylová podlaha je odolná, praktická a moderní podlahová krytina, kterou můžete v interiéru použít doslova všude. Hodí se například i k obložení schodů. Vinylová podlaha se vyrábí z polyvinylchloridu a je složená z několika vrstev. Povrch vinylové podlahy je příjemný při chůzi, tlumí kročejový hluk a je odolný proti poškrábání

Výhody vinylových podlah

Nebílovský Borek, popis se připravuje - vi[2].jpgVinylové podlahy jsou odolné, praktické a mají nadčasový vzhled. Použít je lze doslova všude, protože dobře snáší zátěž i vlhkost, takže najdou využití i v koupelnách. Snadno se pokládají, jsou pružné a nenáročné na údržbu. Navíc se vyrábí v široké škále dekorů. Vinylové podlahy jsou často srovnávané s laminátovou krytinou, na rozdíl od ní je ale lepený vinyl vždy tišší.

Nevýhody vinylových podlah

Hlavním mínusem vinylových podlah jsou nižší izolační vlastnosti. Lepené vinyly mají tloušťku do 3 mm, a proto není možné počítat s vynikajícími tepelně-izolačními parametry. Vinylové podlahy také reagují na teplotní změny, a to rozměrovou nestálostí. Tak mohou mezi jednotlivými dílci vzniknout spáry – to se týká lepených vinylových podlah, nikoli klasického zámkového systému.

Spáry mohou vzniknout v místech, kde často dochází k výkyvům teplot, například u francouzských oken, kde na podlahu dopadá hodně slunce, tedy i tepla. Vznik spár můžete minimalizovat volbou kvalitního vinylu a lepidla s vlákny. Případně lze rovnou zvolit zámkový systém a vyhnout se tak lepení.

Použití vinylových podlah

Využití vinylových podlah je velmi široké. Hodí se pro celoplošné lepení i pro volnou pokládku (plovoucí vinylové podlahy). Vyrábí se také polotovary pro obklady schodiště ze všech typů vinylových dílců, jak lepených, tak i plovoucích na HDF nosiči.

Pokládka vinylové podlahy

Samotná pokládka vinylové podlahy není náročná, přesto je lepší ji svěřit odborníkovi. Zejména lepený vinyl je totiž háklivý na kvalitu podkladu. Veškeré nerovnosti podlahy se na povrchu vinylu vyrýsují a někdy může dojít i k odloupnutí jednotlivých dílců.

 

Více v naší nabídce vinylových podlah


Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
Chráněno službou reCAPTCHA.
ikona chat
zavřít

Zeptejte se nás